Opkald til finalist: Du er gået videre til finalen

SUND TORSDAG // Bodyfitness Atlet Sarah Barløse: Mine bedste råd til træning, kost og motivation

sarah2I sidste uge indførte jeg “Sund Torsdag” på bloggen. (læs indlægget fra sidste uge – her) Men denne torsdag er jeg på vej til Los Angeles, og mit fly letter lige om lidt. Derfor var der i går ikke tid til den store omgang madlavning, og derfor er dagens indlæg ikke en sund ret, men i stedet et inspirations indlæg med gode råd til, hvordan du holder motivationen og energien oppe når du træner.

Sarah Barløse er bodyfitness athlete, men hun er også Queen Of Scandinavia finalist 2013. Hun har altid været rigtig glad for træning, men de sidste par år er det blevet mere og mere seriøst. I august forlod Sarah for en kort stund træningslokalet for at gå på catwalken til finalen på Danmarks største skønhedskonkurrence – Queen Of Scandinavia. Nu er hun på besøg her på bloggen, hvor hun kommer med sine råd til, hvordan du holder motivationen og energien oppe, når du træner.

// Josephine

________________________________________________________________
”Strong is the new skinny” or srong is the new sexy” er noget, man hører mere og mere efterhånden. Træning og sund livsstil er blevet utrolig populært. Jeg vil her komme med nogle gode råd til, hvordan du selv kan komme i gang med at leve det sunde liv.

Mine første råd vil omhandle motivationen. De fleste mennesker som gerne vil tabe sig eller bare holde sig sunde, mangler desværre motivationen til at komme i gang. Den bedste måde er, efter min mening, altid at sørge for, at tage små skridt af gangen.

Kig på din tallerken
Start f. eks. med at kigge på hvor store tallerkner du spiser af. Ofte er de alt for store. Synet er nemlig en væsentlig faktor, når du øser mad op. Mange har tendens til, at fylde tallerknen helt op, og endda tage flere portioner. Men hvad de fleste ikke ved er, at de slet ikke har brug for så meget mad, og at det tager minimum 20 minutter, før man mærker mæthed. Spis derfor langsomt, tyg maden grundigt og drik masser af vand til. Kort sagt lad være at sluge maden, selv om du er skrup sulten!!! Nyd den!!!

Det er også meget vigtigt, at spise efter ”tallerkenprincippet” (se nedenstående billede).

954399_10201585152284402_1945268171_n

Sæt realistiske delmål
Når man vil i gang med ”det sunde liv”, er det som tidligere nævnt vigtigt, at man ikke tager for store skridt ad gangen. Det vil sige, at det bedste man kan gøre er, at lave små ændringer i hverdagen og hele tiden sørger for at sætte sig realistiske delmål. Og med realistiske delmål mener jeg, at man skal tage højde for sin kropsbygning, tiden og energien. Det er f.eks. ikke realistisk at sætte sig et mål om, at få små hofter, hvis man er født med brede hofter.

Man skal give sig den tid det tager, så kommer der små fremskridt hver dag.

Store ændringer – og kun ét mål, vil hurtigt dræbe motivationen, fordi man forventer at se resultater med det samme.

sarah

Jeg har oplevet mange, der har ændret deres livsstil drastisk, og hurtig er kørt træt i det. Det er de små ændringer, der virkelig tæller!! Tag f. eks cyklen i stedet for bilen/bussen, trapperne i stedet for elevatoren, køb mindre tallerkner og gør maden til noget rart og hyggeligt. Tilmeld dig et fitness center, hvor du kan få hjælp, vejledning, venner og ikke mindst styrke til at opretholde motivationen!!

HUSK realistiske delmål hele vejen igennem, er vejen til at få den livsstil og krop, som du går og drømmer om.

Det vil holde dig motiveret. For hver gang du når et delmål, vil du opnå succesfølelse, som er en meget vigtig nøgle til motivation.

Mit sidste råd vil omhandle viden. Det er rigtig vigtigt, at du hele tiden udvikler dig og får ny viden, for hele tiden at kunne komme fremad og ikke mindst, have det sjovt med din træning. Jo mere man ved om et emne, jo sjovere bliver det.

Der er mange, der ikke er klar over, at 70% af ens fremskridt ligger i kosten. Man kan sagtens træne hver dag i flere timer, uden at se fremskridt, hvis man ikke spiser det rigtige. ”ABS ARE MADE IN THE KITCHEN – NOT THE GYM”

Så kom i gang nu, det er aldrig for sent! Du får et meget bedre liv. Sæt dig ind i tingene, så vil jeg love dig, at du nok skal ende med den krop og den livsstil, du går og drømmer om.

Jeg håber, at mine råd kan bruges – held og lykke :-)

Husk energi er ikke noget man har, det er noget man får!!!

Mange varme hilsner
Sarah Barlose
Bodyfitness Athlete NC14

Follow on Bloglovin

1

  • wonderwomanwannabe

    Jeg håber det er ok at kommentere på et gammel indlæg, men jeg faldt lige over det. Sikke et fedt interview, hvor er hun sej! Jeg går selv med tanker om at stille op i bikinifitness, men har sat det på pause pga en skade. Det er virkelig fedt at læse om andres forløb, så tak for et fedt indlæg :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opkald til finalist: Du er gået videre til finalen